Prima pagina Inregistrari audio, video Parintele Nicolae Tanase Prezentare Valea Plopului, Valea Screzii. Copiii din asezamintele de plasament familial de la Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Pr. Nicolae Tanase

Ultimele noutati

Sustinere

Decalogul (Cele 10 porunci) a fost primit de Moise de la Dumnezeu pe muntele Sinai. Respectarea sa reprezinta conditia obligatorie pentru dobandirea mantuirii. - Ce invata aceste porunci? - Ro.OrthodoxWiki.org

Revista Familia Ortodoxa "Unii cauta sa reduca Biserica la masura lor personala, nu pe sine la masura Bisericii; si prin aceasta substituindu-se Bisericii, se situeaza in afara ei, incetand de a mai participa la viata Bisericii.” - Cuviosul Arhiereu Tit Smedrea

Ortodoxia Tinerilor isi propune sa promoveze credinta si spiritualitatea crestin-ortodoxa in randul tinerilor. Un site ortodox care abordeaza probleme spinoase ale tinerilor de azi.
Mii de tineri isi pastreaza astazi fecioria pana la casatorie. Citeste marturiile lor pe OrtodoxiaTinerilor.ro
Ce NU se spune despre: avort, anticonceptionale, contraceptive, sterilet, RU 486 (Mifepristone), avort timpuriu, avort menstrual, avort hormonal, avort medicamentos, Sindromul Post-Avort, bolile cu transmitere sexuala, prezervativ, spermicide, fertilizarea in vitro - FIV, cum se dezvolta copilul nenascut (intre conceptie si nastere), dezvoltare embrionara, fetala, etc. Studii medicale, filme, marturii, etc. - www.AdevarulDespreAvort.ro

AdevarulDespreAvort.ro - Ce NU se spune despre: avort, anticonceptionale, contraceptive, sterilet, RU 486 (Mifepristone), avort timpuriu, avort menstrual, avort hormonal, avort medicamentos, Sindromul Post-Avort, bolile cu transmitere sexuala, prezervativ, spermicide, fertilizarea in vitro - FIV, cum se dezvolta copilul nenascut (intre conceptie si nastere), dezvoltare embrionara, fetala, etc. Studii medicale, filme, marturii, etc.

"Raspunsul la criza unei sarcini este eliminarea crizei, nu a copilului." (Jeannie W. French)

insarcinata-info-Suntem-aici-pentru-tine-Tu-nu-esti-singura-Sanatate-si-viata-pentru-mame-si-copii-Ajutam-mamele-si-copiii
INSARCINATA.INFO
- SUNTEM AICI, PENTRU TINE - Tu nu esti singura.

In fiecare zi informam si ajutam femeile insarcinate sa depaseasca dificultatea unei sarcini neasteptate.
Centrul Vietii - Centrul de Sarcina - Consiliere si Sprijin
Info Sarcina: Centru de informare si sanatate pentru toate femeile insarcinate aflate in dificultate.
VIATA ESTE UN DAR, O BINECUVANTARE DE LA DUMNEZEU. [ Sanatate si viata pentru mame si copii. ]

TELVERDE INFO SARCINA - TELEFONUL VIETII: 0800 800 116 (Apel cu tarif normal in orice retea.)
Pentru sprijin, SUNA sau trimite SMS si te sunam noi.


Valea Plopului 500 Orphans on Facebook - Voluntari in Romania pentru a ajuta copii orfani (si copii salvati de la avort) din asezamintele de plasament familial Pro-Vita din Valea Plopului si Valea Screzii, Jud. Prahova


Ortodox Media
Cuvantul-Ortodox.ro
CrestinOrtodox.ro
SfaturiOrtodoxe.ro
Doxologia.ro
ro.OrthodoxWiki.org - OrthodoxWiki.org

Arhive - Biblioteci Ortodoxe Gratuite:
Arhiva-Ortodoxa.info
Resurse-Ortodoxe.ro
Logos.md
Stavropoleos.ro

Sanatate si Viata - Pentru un un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita - SanatateSiViata.ro
SanatateSiViata.ro - Portal de Sanatate si Viata - Pentru un un Stil de Viata Sanatos si o Viata Fericita

Utilizatori online

Avem 4 vizitatori online


 
 

Prezentare Valea Plopului, Valea Screzii. Copiii din asezamintele de plasament familial de la Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - Pr. Nicolae Tanase PDF Imprimare
Inregistrari audio, video - Parintele Nicolae Tanase
Scris de Administrator   

Prezentare Asociatia Pro-Vita, Valea Plopului - Parintele Nicolae Tanase (video 2004)Asociatia "Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti" este o organizatie non-guvernamentala cu caracter crestin-ortodox, al carei scop este apararea vietii umane in toate stadiile sale, de la conceptie pana la moartea naturala.

Pro-vita inseamna, literal, "pentru viata", organizatia fiind parte a miscarii internationale pentru salvarea vietii (pro-life cum sunt cunoscute asociatiile international care apara viata umana in toate stadiile sale de la conceptie pana la moartea naturala).

Infiintata la scurt timp dupa revolutia anticomunista din decembrie 1989, Asociatia are in administrare, in satele Valea Plopului si Valea Screzii (zona Valenii de Munte, circa 110 km de Bucuresti), asezamintele de plasament familial Pro-vita conduse de preotul Nicolae Tanase.

Povestea parintelui Tanase, tata pentru 328 de copii - Romania, DA! - 1 Decembrie 2010

Pro TV a difuzat la 1 decembrie 2010 un reportaj intitulat "Povestea parintelui Tanase, tata pentru 328 de copii" [500 de copii in 2017]

Refugiu Pentru Viata - preotul Nicolae Tanase din Valea Plopului si Valea Screzii, judetul Prahova - 1 decembrie 2010


Refugiu pentru viata (reportaj Antena 1 la Valea Plopului - Asociatia Pro vita)


Un mic extras din emisiunea TV "Refugiu Pentru Viata":
" (...) Sunt, langa noi, oameni care ne fac mandri si ne uimesc in acelasi timp.

Un astfel de om este preotul paroh din Valea Plopului, Nicolae Tanase. A ridicat in Prahova un refugiu pentru tinerele care vor sa avorteze. Preotul le gazduieste in centrul sau, cu tot cu prunci. Nu doar lor le-a deschis usa. Copii abandonati in maternitati si mame batute se simt acasa in tabara ridicata in Valea Plopului. (...)

Copii sunt la joaca sunt in parc, dar intr-un centru social. Pentru o parte dintre ei parintii hotarasera ca e mai bine sa nu vina pe lume. Avortul parea o solutie mai buna decat nasterea. E o minune ca acesti copii sunt in viata!

O minune care poate fi insa explicata. Preotul Nicolae Tanase din Valea Plopului a decis sa lupte pentru acesti copii si a pus pe picioare un centru social in care, in ultimii 20 de ani, aproape 2.000 de mame si copii si-au gasit adapost. (...)

In total, acum in centrul de la Valea Plopului, 328 suflete si-au gasit adapost.  (...) "

Reporterii Realitatii - Valea Plopului - Realitatea TV 18 Aprilie 2009


"Valea Plopului (...) in aceasta localitate din judetul Prahova " (zona Valenii de Munte) " sunt gazduite, ajutate ori ingrijite aproape 300 de suflete.

Copii ai strazii, orfani, femei fara ajutor, tineri care nu au unde locui de toti se ocupa o asociatie de voluntari condusa de un preot si toti traiesc din donatiile celor care trec din cand in cand pe aici.

Puteti merge si voi cei care ne priviti pentru a dovedi ca inca putem fi solidari cu cei necajiti, chiar si in vremuri cu criza sau greutati sau mai ales atunci...

Aproape 300 de suflete abandonate traiesc intr-un loc minunant, construit de un om cu suflet minunat. 


Sugari, scolari, fete insarcinate, mamici batute de soti si alungate de acasa cu tot cu copii, nu exista limita de varsta oricine bate la usa preotului Tanase are loc pentru un trai decent.


In Valea Plopului de langa Valenii de Munte din judetul Prahova gasim o parte din Raiul de pe pamant. Totul functioneaza sub acoperisul Asociatiei Pro Vita (...)"

Despre parintele Nicolae Tanase de la Valea Plopului si Valea Screzii cel care ofera adapost mamelor care aleg sa nu-si ucida copiii prin avort, chiuretaj, etc.

"(...)
De mai bine de 20 de ani are grija de copii abandonati, de copii fara parinti, de tinerii alungati din caminele de copii. Acolo, la Valea Polopului si Valea Screzii, parintele Nicolae Tanase a pus bazele unei alte Romanii. Mai buna, mai curata, lipsita de egoism. Cu Asociatia ProVita, parintele Tanase duce o lupta pentru viata.

Acum 13 ani, la ProTv parintele Nicolae Tanase vorbea despre un proiect greu de crezut si atunci dar si acum. Un sat al copiilor fara parinti.

Acum valea s-a umplut si de case si de copii. Copii abandonati prin spitale, copii fara parinti, copii ai strazii, copii lasati aici de mame imediat dupa nastere. Pe toti, preotul Tanase i-a adunat in tabara dintre dealuri. Povestea a inceput in 1990.

Tata a sase copii, parintele a inceput un adevarat razboi impotriva avortului, iar mamele pe care le convingea sa-si nasca pruncii ii lasau in grija lui. In 97, in tabara din vale erau 30 de locuri.

Acum, in viitorul despre care vorbea acum 13 ani, tabara e tot neincapatoare. Pana acum, pe aici au trecut 1600 de suflete. Asa ca in vale apar mereu case.

Intr-o lume egoista, in care trecem unul pe langa celalalt fara sa ne pese, ce se intampla in Valea Screzii pare greu de crezut. Aici, "egoimul" a fost sters din dictionar.

Pe cei care ajung in Vale manati de curiozitate ii duce prin camerele copiilor cu gandul ca poate ii convinge sa se intoarca si sa ajute.

Cat de greu e sa hranesti in fiecare zi 328 de guri, sa imbraci si sa educi o armata de oameni numai parintele stie. A fost nevoit sa invete. Copiii sunt ingrijiti, hraniti si supravegheati de femei angajate din sat.

Cu exemplul sau, parintele Tanase a reusit sa schimbe si mentalitatea oamenilor din zona, sa-i faca mai buni. In anii 90, satenii din Valea Plopului si Valea Screzii au vazut ce face parinte si au inceput sa-l ajute. In casele lor au primit o parte din copii.

Cine este apt de munca trebuie sa munceasca si sa produca. Parintele este si manager si psiholog este si mama si tata. (...)"

Iata si site-ul unde parintele Nicolae Tanase poate fi contactat: www.AsociatiaProVita.org

Cei care vor sa doneze diverse sume de bani pentru copiii de la Valea Plopului
, o pot face in contul de mai jos: prin transfer bancar sau prin depunerea de numerar la orice agentie BCR sau prin mandat postal de la orice oficiu postal din tara.

Contul si datele fiscale ale Asociatiei Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti – Valea Plopului, judetul Prahova:

Cont IBAN Lei: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001

Cont IBAN Euro: RO85 RNCB 0211 0118 4390 0003

deschise la BCR - Valenii de Munte, Jud Prahova. Cod BIC/SWIFT (necesar doar pentru plati externe): RNCBROBU

CUI: 7250977

CASA este acolo unde Sufletul se adaposteste! Valea Plopului.


Mai multe inregistrari video despre Copiii din Valea Plopului, Valea Screzii si Parintele Nicolae Tanase se pot gasi si pe canalul Youtube al siteului SanatateSiViata.ro la lista de inregistrari video ("Playlists)": Copiii din Valea Plopului si Valea Screzii - Pro-Vita


Pentru mai multe detalii si date de contact (adresa telefon,...) ale Asociatiei "Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti" din Valea Plopului, Valea Screzii cititi mai departe acest articol.


FILME DE PREZENTARE

Parintele Nicolae Tanase si Petre Mihai Bacanu despre asezamintele Pro-vita Valea Plopului (2007)

 

"Valea Plopului" 2007 - About Romanian Pro-Life movment | Asociatia Pro Vita si miscarea Pro-Vita romaneasca - (2007)


O zi la Pro-vita în Valea Plopului
(2007)


Despre Asociatia Pro-Vita Valea Plopului - Film de arhiva din 1995


Despre Valea Popului si Pr. Nicolae Tanase - Un documentar din 1993

Un film de Vlad Radu Vaida cu participarea lui Victor Rebenciuc.Valea Plopului, Valea Screzii - Ajutor din partea Fundatiei Crestine Parintele Arsenie Boca - Iarna 2010

"Valea Plopului este raspunsul la intrebarea daca va mai exista crestinism in Europa." Dr. Iosif Niculescu, 95 de aniImpreuna pentru copii de la Valea Plopului - Tabara nationala ASCOR la Valea Plopului - Tabara de Vara - Voluntariat Pro-Vita - Editia a IV-a 9 - 25 iunie 2011

Tabara de Vara - Voluntariat Pro-Vita - Impreuna pentru copii de la Valea Plopului

Tabara de Voluntariat ASCOR "Impreuna pentru copiii de la Valea Plopului 2011"
- ASCOR Brasov, Timisoara si Ploiesti


A devenit deja o traditie ca in vacanta de vara, ASCOR (Asociatia Studentilor Crestin Ortodocsi Romani), sa organizeze o tabara nationala la Valea Plopului, in judetul Prahova.
Astfel, atat baietii, cat si fetele, elevi sau studenti, pot da o mana de ajutor Parintelui Tanase si copiilor de care dumnealui are grija.

Tabara de voluntari ASCOR "Impreuna pentru copiii de la Valea Plopului" - Tabara de Vara - Voluntariat Pro-Vita - Editia a-III-a 12-26 iulie 2010

Asociatia Studentilor Crestini Ortodocsi Romani - A.S.C.O.R. - Brasov si Timisoara "Centrul social Pro Vita" - Asezamintele de plasament familial Pro-Vita din Valea Plopului si Valea Screzii - zona Valenii de Munte, Judetul PrahovaValea Plopului - Film realizat de voluntari in anul 2009


Craciun cu copiii de la Valea PlopuluiValea Plopului – asezamant al iubirii crestin-ortodoxe:
- http://bisericasecreta.wordpress.com/2008/03/06/valea-plopului-asezamant-al-iubirii-crestin-ortodoxe/

Pentru detalii vizitati siteurile:

  • www.AsociatiaProVita.org - Asociatia Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Valea Plopului
  • www.ValeaPlopului.com - „FII CU INIMA ALATURI DE COPII” ajuta cei peste 320 de copii orfani din asezamintele sociale ale Asociatiei Pro-Vita din Valea Plopului, Jud. Prahova (zona Valenii de Munte, 110 km de Bucuresti). Copii orfani din asezamintele sociale sunt salvati in mare parte de la AVORT sau din familii sarace, copii abandonati in spitale, pe strazi si copii cu probleme in familie sau copii cu dizabililtati, cu handicap. Dar si tinerii care implinesc 18 ani si care sunt dati afara din casele de copii sunt adusi aici ajutati sa-si fac un rost in viata, sa-si gaseasca  servici, sa se casatoresca, sa aibe o familie, sa-si construiasca o casa, sa se integreze in societate.
  • www.ProVitaBucuresti.ro – Asociatia Pro-Vita pentru nascuti si nenascuti - filiala Bucuresti

Poti ajuta orfanii din Valea Plopului donand din putinul tau: mancare si/sau bani pentru materiale de constructii care sunt foarte necesare pentru terminarea si construirea a noi case pentru a fi salvati cat mai multi copii (haine sunt destule).
Daca sustii obiectivele si eforturile noastre, iti poti aduce contributia facand o donatie prin transfer bancar sau prin depunerea de numerar in conturile de mai jos, de la oricare banca sau oficiu postal din tara.

Datele de identificare fiscala sunt urmatoarele:

- Asociatia Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti
Cont IBAN Lei: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001
Cont IBAN Euro: RO85 RNCB 0211 0118 4390 0003
deschise la BCR - Valenii de Munte, Jud Prahova. Cod BIC/SWIFT (necesar doar pentru plati externe): RNCBROBU

- Asociatia Pro-Vita pentru Nascuti si Nenascuti - Bucuresti
Cod Fiscal 18074434
Cont IBAN Lei: RO81 RZBR 0000 0600 0722 9024
Cont IBAN USD: RO86 RZBR 0000 0600 0722 9031
Cont IBAN EURO: RO70 RZBR 0000 0600 0722 9028
Cont IBAN GBP: RO04 RZBR 0000 0600 0930 1069
deschise la Raiffeisen Bank – Agentia Victoria Bucuresti, Calea Victoriei nr. 21, sector 3. Cod SWIFT (necesar doar pentru plati externe): RZBR ROBU
De asemenea, daca ai un card bancar, poti DONA ONLINE apasand unul din butoanele de mai jos. Procedura de donatie este absolut sigura. http://www.donatiionline.ro/?doneaza=182 sau prin PayPal vezi detalii pe www.ProVitaBucuresti.ro

Contributii in bunuri si servicii

Acceptam cu bucurie contributii constand in alimente, materiale de constructie, produse de igiena, mobila, servicii etc. in folosul asezamintelor de la Valea Plopului/Valea Screzii. Te rugam sa ne contactezi.

In atentia persoanelor juridice / societatilor comerciale

Societatile comerciale care doresc sa sprijine Pro-Vita prin contributii in bani, in produse (bunuri, alimente, materiale de constructii, mobilier, produse de igiena etc.) sau in servicii (asistenta medicala sau tehnica, transport etc.) pot incheia contracte de sponsorizare cu organizatia noastra, conform legilor in vigoare, si pot deduce sumele sponsorizate in limita a 20% din impozitul pe profit datorat Statului si a 3‰ din cifra de afaceri a companiei.

Vei primi un raport asupra modului in care am folosit sponsorizarea ta. De asemenea, societatea va fi listata permanent pe website-ul nostru si inclusa in publicatiile si rapoartele anuale de activitate ale asociatiei.


If you want to help those 330 Orphans from Plopului Valey you have the next contact data: Daca doriti sa ajutati cei 330 de orfani din Valea Plopului aveti urmatoarele date de contact: 

Pro Vita and Plopului Valley - location and access roads
Pro Vita si Valea Plopului - localizare si cai de acces

Itinerary to go to Plopului Valley:
Itinerar pentru a merge la Valea Plopului:
Bucuresti Nord – Ploiesti Sud (60 km – E60)
Valenii de Munte (30 km – 1A)
Nucsoara de Jos (13 km) – to right / la dreapta
Valea Plopului si Valea Screzii (7 km)

THE PRO VITA ASSOCIATION for born and unborn children
ASOCIATIA "PRO VITA pentru copiii nascuti si nenascuti"
Nicolae Iorga 72 Boulevard
bl. C1, ap. 8
Valenii de Munte; Prahova District, cod 2124, Romania
- Tel: 0244 421 316

If you want to send packages use the following address:
Daca doriti sa ne trimiteti pachete, colete folositi urmatoarele date de contact:
Preot Tanase Nicolae
Parohia Valea Plopului, Comuna Posesti
Jud. Prahova, Romania
Priest Nicolae Tanase Preot Nicolae Tanase
- Tel/Fax : 0244 280 695
- Mobile phone: 0723 597 433
- Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

               Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza

- Web site: www.AsociatiaProVita.org

Miss Tatiana Samoila
D-ra Tatiana Samoila
- Mobile phone: 0744 290 471 / 0740 257 259

Bank Accounts - BCR Valenii de Munte
Conturi bancare - BCR Valenii de Munte


Cont IBAN Lei: RO42 RNCB 0211 0118 4390 0001
Cont IBAN EURO: RO85 RNCB 0211 0118 4390 0003
BIC/SWIFT (Only for external payments/Doar pentru plati externe): RNCBROBU

Want to be a VOLUNTEER? Send us an email or call Melanie (English speaker)
Doresti sa fii VOLUNTAR?
Trimite-ne un email sau o poti suna pe Melania
- Mobile phone: 004 0745 068 000
- Web site: www.ValeaPlopului.com

The Pro-Vita Association for born and unborn children – Bucharest Branch

Asociatia "Pro-vita - pentru Nascuti si Nenascuti" - Filiala Bucuresti

Address for correspondence/Adresa pentru corespondenta: OP 15 - CP 410, Bucuresti
Office/Sediu: Str. Branduselor, nr. 3, sector 3, Bucuresti
- Email: Această adresă de e-mail este protejată de spamboţi; aveţi nevoie de activarea JavaScript-ului pentru a o vizualiza
- Mobile phone: (+40) 728 673 673
- Fax: (+40) 31 815 27 80
- Web site: www.ProVitaBucuresti.ro


Sursa: http://www.dragosalbei.ro/pro-vita-pentru-viata-pro-life/106-copiii-din-valea-plopului-valea-screzii-imagini-de-la-asezamintele-de-plasament-familial-pro-vita-ingerii-din-valea-screzii

 

Share
 

Rugaciunea inimii

Rugaciunea inimii sau a mintii (rugaciune pe care oricine o poate spune oricand si oriunde):
Doamne Iisuse Hristoase Fiul lui Dumnezeu miluieste-ma pe mine pacatosul!

Radiouri Ortodoxe - Live

Asculta radio Ortodox online:

Radio Trinitas - Un radio pentru sufletul tau - Patriarhia Romana 
Radio Dobrogea - Un radio pe pamant apostolic - Arhiepiscopia Tomisului – Constanta
Radio Ortodoxia Tinerilor - Mai multe inimi acelasi suflet - Galati
Radio Ortodox - Manastirea Putna
Radio Aliluia - Lauda lui Dumnezeu - Protopopiatul Barlad
Radio Reintregirea - Arhiepiscopia Alba Iulia
Radio Renasterea - Arhiepiscopia Vadului, Feleacului si Clujului
Radio Lumina - Episcopia Severinului si Strehaiei
Radio Doxologia - Mitropolia Moldovei si Bucovinei
Radio Logos - Un radio care te apropie de Dumnezeu - Primul Radio Ortodox din Moldova

Pentru a putea asculta live, online radiourile deschide link-urile radiourilor de mai sus cu Winamp sau poti deschide cu Winamp lista cu radiourile Ortodoxe: Radio-Ortodox-Statii-Radio-Ortodoxe-Asculta-Live-pe-Internet.m3u


Emisiuni radio inregistrate din arhiva

- Radio Trinitas - Emisiuni

  - Cuvantul care Zideste - O emisiune de meditatie religioasa care dezbate teme de actualitate spirituala, de bioetica, aspecte practice ale invataturii de credinta. - Emisiune radio Trinitas

Muzica Crestina
- Muzica Crestina Ortodoxa, Bizantina, Psaltica, Cantari, etc. - Christian Orthodox Music, Byzantine, Psalter, Songs, etc - SanatateSiViata playlist youtube

Calendar Ortodox - SINAXAR

   
Alte linkuri externe

Doxologia.ro

DOXOLOGIA.ro resurse:
- Viata Bisericii
- Cuvinte duhovnicesti
- Cuvantul ierarhului
- Minuni - Vindecari - Vedeni
- Catehism
- Documentar
- Reportaj
- Interviu
- Familie
- Casatorie
- Cresterea Copiilor
- Educatie
- Social
-
Buchet de rugaciuni
- Locuri de pelerinaj
- Biblioteca
- Vietile parintilor
- Vietile Sfintilor
- Media: Video, Audio, Foto

Pentru mai multe resurse vedeti Doxologia.ro

Filantropia Bisericii Ortodoxe

Filantropia Bisericii Ortodoxe - Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana

Harta cu activitatea social-filantropica, centrele social-filantropice si medicale ale Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) - Patriarhia Romana - map.Patriarhia.ro

"Cel ce iubeste pe Domnul a iubit mai-nainte pe aproapele sau" (Sfantul Ioan Scararul)

Orthodox Photo

Biblia Ortodoxa - Biblia online - BibliaOrtodoxa.ro
BIBLIA - Unii o citesc si adorm, altii o citesc si se trezesc!
Biblia, Sfanta Scriptura - Cuvantul lui Dumnezeu - Biblia mai este numita: Cartea Cartilor, Cartea Vietii


Radio Trinitas - Radioul Patriarhiei Romane - Biserica Ortodoxa Romana
Cuvantul care Zideste - Emisiune Radio TrinitasFamilia Crestina
Mai multe emisiuni la:
-
Cuvantul care Zideste - O emisiune de meditatie religioasa care dezbate teme de actualitate spirituala, de bioetica, aspecte practice ale invataturii de credinta. - Emisiune radio Trinitas

Radio Trinitas - Emisiuni


MII DE TINERI ISI PASTREAZA ASTAZI FECIORIA PANA LA CASATORIE - Citeste marturiile lor pe OrtodoxiaTinerilor.ro
IN FAMILIA ORTODOXA NU EXISTA CONTRACEPTIE. - Articole si marturii din familiile ortodoxe - Nu opriti izvoarele vietii - Ca multi oameni, din pricina dragostei de bani, nu vor sa aiba copii; au mutilat firea; nu-si omoara copiii, dar opresc izvoarele nasterii. (Sfantul Ioan Gura de Aur "Ca multi oameni, din pricina dragostei de bani, nu vor sa aiba copii; au mutilat firea; nu-si omoara copiii, dar opresc izvoarele nasterii.” (Sfantul Ioan Gura de Aur despre avort, metodele contraceptive si ferirea de a avea copii)

Asociatia Nil Dorobantu - Parintele Nil Dorobantu - Ieroschimonahul Nil DorobantuAsociatia Nil Dorobantu - Parintele Nil Dorobantu - Ieroschimonahul Nil Dorobantu
Dorobantu lui Dumnezeu - Sfantul descult - Parintele Nil Dorobantu

"Iubea toata faptura lui Dumnezeu: oameni, animale, pasari, gaze, plante... Nici o fiinta pe langa care trecea nu ramanea fara mangaiere, fara o vorba buna, fara ajutor...
Ajunsese de pomina, caci umbla numai intr-o dulama aspra, legata cu sfoara, dar isi dadea si ultima bucata de paine de la gura unuia mai necajit.
Pentru copii avea o slabiciune aparte, iar cand venea in sat facea cumva, desi era sarac, sa aiba in buzunare bomboane si ceva parale, pe care le impartea pruncilor pe care-i gasea pe drum. Si daca vedea pe cineva ca munceste singur la camp, i se alatura imediat, pentru ca omul acela sa prinda curaj si sa termine mai repede" - mi-a povestit Veronica Boghici.

Extras din: Sfantul descult, pe urmele parintelui Nil Dorobantu


Fundatia Crestina Parintele Arsenie Boca

Libraria Arsenie Boca

www.Libraria-ArsenieBoca.ro

CARAREA IMPARATIEI - Ieromonah Arsenie Boca - Sfantul Ardealului - Editia 1995 - Download PDF

Tinerii, familia si copiii nascuti in lanturi - Din invataturile Parintelui Arsenie Boca - Download PDF

Alte carti despre Parintele Arsenie Boca

CARAREA IMPARATIEI - Parintele Arsenie Boca, "Sfantul Ardealului"
- Format text (pagini web) de la CrestinOrtodox.ro